Pečem pšenično-špaldový pecen

Péct chleba mě naučila moje dobrá kamarádka Vrána a pak také blog známé Julie. Miluji její recepty, protože miluji výzvy a kdyby nebylo jejího blogu, neměla bych kam „růst“. Už nějaký ten pátek mě trápí alergie na žitnou mouku, takže s žitným kváskem jsem se směle rozloučila a přeučila jsem ho na pšeničný. O tom…

Založte si kvásek na chléb

Založit žitný kvásek, ze kterého pak budete moci péct vlastní domácí chléb, není vůbec žádná potíž. Stačí Vám na to pouze BIO celozrnná žitná mouka (nejlépe čerstvě umletá) a voda. 1. den si připravíme velikou zavařovací sklenici, ve které zamícháme 50g mouky s 50ml vlažné převařené vody. Sklenici pak překlopíme ubrouskem, který utáhneme gumičkou přes…