Kuře s jarní nádivkou

Kuře je moc dobrá věc. Ba dokonce výtečná, když nejíte to B******* z krámu. Já beru čerstvé maso od místních farmářů, protože mi záleží na minulosti zvířete, které jím.

1) Beru to jako malý protest vůči špatnému zacházení se zvířaty.
2) Navyšuji poptávku kvalitnějších potravin.

Ostatně jak říkávala moje dobrá známá: Můj kůň, mé tělo.“ To byla jedna z mála věcí, které jsem si v pubertě dokázala vzít k srdci.

 

Co budete potřebovat?

1x BIO čerstvé kuře
1x BIO máslo
jakékoliv starší bílé pečivo pokrájené na kostičky
20dkg plátků krůtí šunky pokrájených na kostičky
1x sklenička mléka
3x šťastné vejce
menší hrst petrželky
menší hrst kopřivy
muškátový oříšek
himalájská sůl
pepř

 

Postup
1) Oddělíme si žloutky od bílků.
2) V míse smícháme mléko, žloutky, špetku soli, špetku pepře, špetku muškátového oříšku a bílé pečivo. Jakmile pečivo nasákne ochuceným mlékem, přidáme do směsi ještě šunku a čerstvé bylinky. Nakonec do nádivky opatrně vmícháme sníh, který si vyšleháme z bílků a špetky soli.
3) Kuře si omyjeme pod studenou vodou a řádně ho vysušíme utěrkou.
4) Kuře vycpeme nádivkou, ale pozor! Aby se nám při pečení nevysušila prsa, vycpeme kuře i pod kůží. Jde to jednoduše. Vezměte prsty, vsuňte je pod kůži kuřete a opatrně jimi oddělujte kůži od prsou, dokud se nevytvoří dvě kapsy. Do těchto kapes pak dejte další nádivku.
5) Kuře pečlivě uzavřete špejlí, aby nádivka nevypadla.
6) Dno zapékací mísy poklademe plátky másla a na ně vložíme kuře zády nahoru. Mísu přiklopíme víkem a maso dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160C. Asi po 20 minutách kuře mírně podlijeme a necháme ho nejméně hodinu a půl ještě dopékat.

Kuře servírujeme nejlépe s bramborovou kaší s trochou výpeku. Může s stát, že při plnění kuřete ještě nějaká nádivka zbude. Z té se mohou lehce vytvarovat kuličky dát je péct spolu s kuřetem.

Dobrou chuť! T.

 

O mně

Jmenuji se Terka, je mi 25 let a pocházím z Prahy.

Tančím zouk, miluji vaření a ráda píšu tužkami s kulatým hrotem.

Můj nejhezčí den v životě byl, když jsme spolu s Blondýnem poprvé vyrazili do města Conwy a procházeli se po hradbách.

Bojím se škvorů a nesnáším kyselé okurky.

Blogerky