Marocká pomazánka Hummus

Co budete potřebovat?

430g vařené cizrny
2 lžíce vody
2 lžíce kvalitního olivového oleje
šťáva z půlky většího BIO citrónu
3 vrchovaté lžičky sezamové pasty Tahini
1 stroužek česneku předem zbaveného klíčku
kousek zázvoru
1/2 lžičky mletého římského kmínu
větší špetka koriandru
sůl a čerstvě mletý pepř
špetka mleté sladké červené papriky na ozdobu
Opečená bagetka/pita chléb jako příloha

Postup:

  1. Do mixéru dáme všechny ingredience a umixujeme je v hustější pastu. Tu po té případně dochutíme ještě jednou pepřem, solí a citronem.
  2. Pomazánku přemístíme do nějaké pěkné mísy a posypeme ji špetkou červené papriky. To vše zakápneme na závěr ještě olivovým olejem.
  3. Jídlo servírujeme s pita chlebem, který můžeme nahradit opečenou bagetkou. Pita chléb je ale samozřejmě nejlepší. Občas k Hummusu nechám zapéct ještě rajčata s lilkem na olivovém oleji. Takhle to podávají v jedné z mých oblíbených kaváren v Praze a mě to vždycky moooc chutná.

Tak dobrou chuť!  T.

 

Photo by SimplyRecipes

 

O mně

Jmenuji se Terka, je mi 25 let a pocházím z Prahy.

Tančím zouk, miluji vaření a ráda píšu tužkami s kulatým hrotem.

Můj nejhezčí den v životě byl, když jsme spolu s Blondýnem poprvé vyrazili do města Conwy a procházeli se po hradbách.

Bojím se škvorů a nesnáším kyselé okurky.

Blogerky