Naše RAW cukroví

Letos jsem se konečně hecla a začala jsem těsně před Vánoci s přípravou RAW cukroví.

1) Mám dvouleté dítě, kterému chci dopřát sladké bez toho, aniž bych měla výčitky svědomí.
2) Nemusíme se jako rodina ládovat pořád jen cukry a kilogramy mouky s máslem. 🙂

Na RAW cukroví je prima, že se rychle připravuje, ale je bohužel velmi drahé, takže ho nikdy nepeču ve velikém množství. Na druhou stranu si říkám, že to nevadí k vůli jeho plné chuti a konzistenci, co rychle zasytí. Aspoň pak člověk mlsá na chuť a ne na kvanta.

Cukroví Vám vydrží v lednici až 14 dní, ale pokud ho zamrazíte, vydrží mnohem déle.

KOKOSOVÉ KULIČKY

2x hrnek mandlí
2x hrnek strouhaného BIO kokosu
2x hrnek čerstvých datlí
1x hrnek přes noc namočených mandlí
1x hrnek strouhaného BIO kokosu na obalení kuliček

1) Do mixéru nasypeme mandle s kokosem a střídavě mixujeme do té doby, než nám vznikne máslo. Po té přidáme datle a opět mixujeme dohladka.
2) Těsto vyklopíme do misky a následně z něj tvarujeme středně veliké kuličky. Do každé kuličky během procesu tvarování vložíme ještě jednu mandličku a pak kuličky obalíme na závěr v samotném kokosu.
3) Kuličky klademe

MAKOVÉ KULIČKY

150g ovesných vloček
150g sušených švestek
250g mletého máku
hrst předem nenamočených mandlí ve slupce
4x lžíce agáve sirupu
troška vody
1x hrnek máku na obalení kuliček

1) Nejprve si rozmixujeme vločky na polohrubou mouku.
2) Po té si zvlášť umixujeme švestky s mandlemi.
3) Vločky smícháme se švestkami, mandlemi, přidáme zbytek ingrediencí a opět vše umixujeme na jemné těstíčko.
4) Těsto vyklopíme z mixéru do misky a následně z něho obalujeme středně veliké kuličky, které na závěr obalíme v máku.

KAKAOVÉ KULIČKY

200g mandlí ve slupce
120g sušené moruše bílé
4x lžíce kakaa
1x vanilkový lusk
3x lžíce vody

1) Mandle a moruši umeleme umixujeme na prášek.
2) Do mixéru přidáme zbytek ingrediencí a směs mixujeme na hladké těsto.
3) 4) Těsto vyklopíme z mixéru do misky a následně z něho obalujeme středně veliké kuličky, které na závěr obalíme v kakau.

SKOŘICOVÉ KULIČKY

200g mandlí ve slupce
3x lžíce agáve sirupu
1x lžíce mleté skořice
3x hřebíček
1y hrnek čerstvých datlí
1x kůru z jednoho BIO pomeranče
šťáva 1/2 BIO pomeranče
1x hrnek mandlové drti

1) Mandle, skořici, sůl a hřebíček umixujeme na prášek.
2) Přidáme ostatní suroviny a mixujeme, dokud nám nevznikne hladké těsto.
3) Těsto pak vyklopíme z mixéru do misky a následně z něho obalujeme středně veliké kuličky, které na závěr obalíme v mandlové drti.

 

O mně

Jmenuji se Terka, je mi 25 let a pocházím z Prahy.

Tančím zouk, miluji vaření a ráda píšu tužkami s kulatým hrotem.

Můj nejhezčí den v životě byl, když jsme spolu s Blondýnem poprvé vyrazili do města Conwy a procházeli se po hradbách.

Bojím se škvorů a nesnáším kyselé okurky.

Blogerky