Ovesný koláč s jablky

Už jsem zmiňovala letní tradiční koláč z ovsa a protože se mě pár lidí ptalo na recept, rozhodla jsem se ho publikovat. Peču jej pravidelně na svátky Lughanasad a je to pokrm, který by člověk nikdy neměl jíst sám.

Můžete si ho ale upéct jen tak. Nevěřím, že by někomu nechutnal.

 

Co budete potřebovat?

6ks kyselejších jablek
3/4 šálku ovesných vloček
šálek hladké špaldové mouky
šálek třtinového cukru anebo medu
1 lžička mleté skořice
špetka soli
180 g másla
mandlová drť na posypání

1) Ovesné vločky, špaldovou mouku, třtinový cukr, skořici a sůl smícháme dohromady v míse. Obsah po té rozdělíme na 3 části.
2) Jablka nastrouháme nahrubo.
3) Do koláčové formy o rozměrech 32cm nyní začneme střídavě vrstvit suchou směs s jablky. Suchou směsí začínáme a také jí končíme.
4) Rozehřejeme si máslo, dokud se nerozpustí. Rozpuštěným máslem polijeme rovnoměrně povrch koláče a posypeme ho mandlovou drtí.
5) Pečeme cca 40 minut na 180°C.

 

O mně

Jmenuji se Terka, je mi 25 let a pocházím z Prahy.

Tančím zouk, miluji vaření a ráda píšu tužkami s kulatým hrotem.

Můj nejhezčí den v životě byl, když jsme spolu s Blondýnem poprvé vyrazili do města Conwy a procházeli se po hradbách.

Bojím se škvorů a nesnáším kyselé okurky.

Blogerky